Boeuf Bourgonguinon | Top Keukens Lisse

Boeuf Bourgonguinon

6 personen

Ingrediënten
900 gram mager runderstoofvlees
240 ml rode wijn
4 takjes verse peterselie
1 takje verse tijm
1 laurierblad
4 eetlepels boter
1 ui, in ringen
1 eetlepel bloem
60 ml runderbouillon
zout en gemalen zwarte peper naar smaak
2 eetlepels boter
115 gr spekblokjes
12 kleine uitjes
115 gr paddestoelen, in plakjes

Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 3 uur 30 min
Extra tijd: 3 uur marineren
Klaar in: 7 uur 

Bereidingswijze
Meng in een middelgrote kom het rundvlees, de wijn, peterselie, tijm en laurierblad. Laat dit 3 uur marineren.

Haal het rundvlees eruit; zeef en bewaar de marinade. Verhit 4 eetlepels boter in een grote, zware pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui tot deze zacht is. Doe het rundvlees erbij en braad dit aan alle kanten bruin aan. Haal het vlees en de uien uit de pan en zet apart. Doe de bloem in de pan, en kook dit tot het bruin wordt. Schenk dan langzaam de runderbouillon bij en dan de bewaarde marinade. Doe het vlees en uien weer terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 3 uur sudderen.

Verhit 2 eetlepels boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur, doe hierin de spekblokjes en kleine uitjes en bak dit tot de uitjes zacht zijn. Voeg de paddestoelen bij en bak nog door tot de paddestoelen goudbruin zijn. Serveer dit bij de Boeuf Bourguignon.